Viliojantis, išpuoselėtas, teatrališkas, fotogeniškas, aromatingas, saldus – taip, tai desertų stalas! Neabejotinai vaidinantis be galo svarbų vaidmenį pastarųjų metų šventėse. JIS ne tik suburia svečius mėgautis burnoje tirpstančiais saldžiais kąsneliais, tačiau dažnai įgauna ir kitą rolę – tampa išskirtine fotosesijų vieta, paryškina šventės tematiką, koloritą ir užbaigia visą dekoro liniją. Reikia nemažai žinių ir pastangų, kad desertų stalas “suskambėtų”. Štai keletas svarbių 365 EVENTUS komandos patarimų, padėsiančių sukurti tobulą desertų stalą.
STILIUS
Pirmiausia nuspręskite, kokį desertų stalo įvaizdį norite sukurti. Minimalistinį, ekstravagantišką, alsuojantį prabanga, o gal bohemišką? Svarbiausia, jis turi atitikti bendrą jūsų šventės idėją, koloritą ir stilių. Pasirinkite kelias dominuojančias spalvas, kurias derinsite tarpusavyje ir naudokite daug gėlių, augalų ir aksesuarų, padėsiančių atskleisti jūsų pasirinktą temą.
INVENTORIUS
Pirmiausia gerai apgalvokite, kur būtų geriausia apgyvendinti išsirinktus desertus. Galbūt jie puikiai derėtų ant senovinės komodos ar dailiai sudėti autentiškoje indaujoje. Galbūt pasirinktoje erdvėje labiau tiks apvalaus ar stačiakampis staliukas, papuoštas sequin staltiese ar bohemiško stiliaus nertomis servetėlėmis. Viskas priklauso nuo šventės stilistikos bei erdvės. Išskirtiniam ir individualiam desertų stalo stiliui sukurti rinkitės įvairių formų, skirtingų aukščių bei faktūrų indus, vazas, taures, dekoratyvias lėkštes, vintažines dėžutes ir kitus atributus. Juos sudėkite ant menamo desertų stalo ir tuomet matysite, kiek ir kokių desertų reikėtų užsakyti, kad užpildytumėte tuščias erdves, kokio aukščio ir formos tortas labiausiai derės prie bendro vaizdo.
SKONIAI IR SPALVOS
Desertų pasirinkimas bene svarbiausia ir atsakingiausia užduotis. Savo užsakovams dažniausiai patariame skaičiuoti apie 120-150 g šventinio torto vienam asmeniui bei pasiūlyti po 2-3 skirtingus mini desertukus. Desertus rinkitės skirtingų skonių, aukščių bei tekstūrų, pagalvokite, galbūt tarp jūsų svečių bus vegetarų ar veganų, kuriems galėtumėte pasiūlyti sveikuoliškų desertų. Taip pat dažnai pasitaiko atvejų, kai svečiai netoleruoja gliuteno, todėl vertėtų apgalvoti ir desertų be gliuteno pasirinkimą. Ypač didelį dėmesį siūlome atkreipti į desertų spalvas: rinkitės panašaus kolorito desertus, kad jie derėtų tarpusavyje bei atskleistų bendrą šventės nuotaiką (pastelinių ar žemės spalvų, rausvus ar ryškius).
Su saldžiais linkėjimais, 365 Eventus komanda
info@365eventus.lt | 8618 84070
Nuotraukos: 365 Eventus