Vasaros spinduliai jau palengva bučiuoja skruostus, lengvas vėjelis kutena plaukus ir visa gamta tarsi kviečia atsipalaiduoti, išsilaisvinti iš darbinių kostiumų ir palikus ofisus lėkti prie jūros. Tačiau mums vasara – ne atostogų, o ypatingų švenčių, tokių kaip vestuvės bei krikštynos, antplūdžio metas. Meniu sudarymas vaikų krikštynų šventėms išties įdomus bei malonus darbas, tačiau jį derėtų suplanuoti atsakingai: tinkamai parinkti produktus, šventės tipą, apskaičiuoti reikiamus vaišių kiekius, apgalvoti vaišių pateikimą ir pan.
365 EVENTUS komanda paruošė 5 patarimus, kurie padės nesuklysti rengiant krikštynų šventės meniu.
Įvairus valgiaraštis – kiekvieno svečio skoniui
Krikštynų šventėje paprastai dalyvauja tiek amžiaus, tiek mentaliteto atžvilgiu skirtingi žmonės, todėl planuojant valgiaraštį gerai apgalvokite tiek suaugusiųjų, tiek ir mažųjų degustuotojų poreikius. Patiekite ne tik vieno kąsnio užkandėlių, įvairių vaisių bei desertų (desertus rinkitės skirtingų tekstūrų: pvz., trapios tešlos pyragas, kreminis desertas, želė, vaisių salotos), tačiau ir šiuo metu ypač populiarių mini patiekalų (1/4 normalios porcijos dydžio), o jei turite grilių – panaudokite ir jį, svečiams bus tik įdomiau!
Kokybė svarbiau nei kiekybė
365 EVENTUS skatina sąmoningą vartojimą, todėl savo užsakovus raginame vaišes planuoti protingai, patiekti kad ir mažiau, tačiau skoningo ir, svarbiausia, kokybiško maisto. Prioritetą teikite tokioms vaišėms, kurios savo sudėtyje neturi konservantų bei dažiklių ar galiojimo laiką prailginančių priedų. Vaišes patiekite tik šviežias, rinkitės sezoninius vaisius, uogas bei daržoves.
Tinkamos šventės formos parinkimas
Jei krikštynų šventėje dalyvauja tik artimiausi šeimos nariai ir draugai – kvieskite juos prie bendro stalo, įkurto kambaryje, lauko pavėsinėje ar tiesiog po obelim. Tokiu atveju patariame padengti atskirą stalą jauniausiems šventės dalyviams.
Jei svečių nemažai, ruoškite furšetinį vaišių stalą, kad svečiai galėtų laisvai judėti ir bendrauti. Be to, svečiams bus patogu rinktis ir ragauti įvairius patiekalus, jaunesnieji šventės dalyviai turės progos pasitarnauti vyriausiems, o vaikučiai galės būti visų dėmesio centre.
Šventė be alkoholio – įmanoma!
Krikštynos – ta šventė, kur tikrai galima apsieiti be alkoholinių gėrimų, o kad nebūtų nuobodu ir svečiai galėtų atsigaivinti, paruoškite atskirą įvairių gaiviųjų gėrimų stalą/barą. Nepatingėkite paruošti nealkoholinių kokteilių, pasirūpinkite įdomiais indais (cilindrais su kraneliu, stikliniais buteliukais, netikėtų formų stiklinaitėmis). Pasirūpinkite pakankamu ledukų kiekiu gėrimams, o ledukus paruoškite ypatingai – užšaldykite viduje gėlės žiedelį, uogą ar mėtos lapelių. Tokie ledukai ne tik atraktyviai atrodys, tačiau vyresniems šventės dalyviams primins vaikystėje darytus “sekretus”.
Kiek skaičiuoti maisto, kad netektų išmesti?
Lietuvaičiai tikrai svetingi ir dažniausiai užsako maisto gerokai daugiau nei svečiai suvalgo. Siekiant išvengti maisto švaistymo ir sumažinti šventės biudžetą, vadovaukitės šiomis proporcijomis:
CELEBRATE IN STYLE!
Jūsų, 365 Eventus
Nuotraukos: 365 Eventus