Neretai susitikimų metu iš savo užsakovų išgirstame klausimų: Kokios vestuvinių patiekalų tendencijos vyrauja? Kokie patiekalai populiariausi? Ar apskritai šioje srityje įmanomos mados? Atsakymas – TAIP, mados įtakoja žmonių elgesį visose gyvenimo srityse, maitinimas – ne išimtis. Net ir sveikintinas sveiko maisto vartojimas taip pat yra tam tikra mada. Taigi, šį kartą ant podiumo – madingo vestuvių meniu TOP 5.
Madinga nebūti madingu
Vestuvės – sritis, labai stipriai veikiama mados tendencijų. Tačiau šiuo metu madinga tampa nesivaikyti mados, ir vestuves organizuoti savitai, individualiai. Anksčiau būsimieji jaunavedžiai, ypač aktyvios nuotakos, svajodavo apie karališkas ar Pinterest albumo vertas vestuves. Dabartinės madingos poros prie altoriaus nori vykti savaip, pademonstruoti svečiams savo poros individualumą – perteikti pasaulėžiūrą, giliau atskleisti savo asmenybes ar net pralinksminti savo svečius. Tokie jaunavedžiai renkasi netradicinius meniu, paįvairindami juos asmeninėmis detalėmis: savos receptūros kokteiliais, mėgstamais patiekalais (net jei tai burgeriai), patiekalams pavadinti parenka linksmas frazes iš savo gyvenimo ar ant torto perkelia savo fotografijas. Idėjų gausu – o individualumas, pati ryškiausia šių metų vestuvinio meniu tendencija.
Atgal į gamtą
Jau kelis metus iš eilės populiarūs įvairūs gamtos motyvai bei natūralumo tema įtakoja ir vestuvinį meniu, ir, ypatingai, patiekalų pateikimą – naudojamos įvairios gamtos dovanos: ir medis, ir gėlės, ir samanos. Valgiaraščio sudarymui naudojamos tik sezoninės gėrybės, ekologiški, vietos ūkininkų užauginti produktai, žalieji kokteiliai, „nuogi“ tortai, naminiai limonadai ir pan.
Meniu pagal tradicijas
Nostalgiškai nusiteikę, norintys prisiminti savo šaknis, jaunavedžiai, ypač grįžtantys iš užsienio, savo svečius galėtų vaišinti jiems mielais savo krašto ar šeimos patiekalais. Labai originalu svečius vaišinti savo šeimos receptūrų gėrimais, kurie gali pakeisti tradicinius sutikimo gėrimus – vyną bei putojantį vyną. Ieškantys širdžiai mielų temų jaunavedžiai gali rinktis perteikti vietos, kuri jiems reiškia kažką svarbaus (pvz., pasipiršimo ar susižadėjimo vieta), temą: nuo aplinkos (pvz., Paryžiaus gatvių žibintų) ir rūbų iki tos vietovės virtuvės ar tą įsimintiną vakarą valgytų patiekalų.
Metalinis spindesys
Šiais metais vestuvių dekore ypač dominuoja metalo spindesys. Glamūrišką vestuvių nuotaiką sustiprins metališkui blizgiu padekoruoti patiekalai, desertai ir net kokteiliai. Madingi įvairūs metaliniai atspalviai – nuo auksinio, varinio iki rožinio ar purpurinio.
Vestuvių barai
Mėgiamus ir nusibodusius įprasto formato alaus barus galima atnaujinti, pakeičiant juos į degustacinius, kur svečiai gali ragauti įvairių alaus, ypač kraftinio, rūšių.
Ne tik viskio baras! Kodėl ne tekilos ar sulčių, ar vandens – gazuoto, negazuoto, su uogomis ar vaisiais, žolelėmis…
Pradžiuginti savo svečius galite teminiu užkandžių baru: pagal virtuvę ar produktą, ar paruošimo būdą, ar šventės idėją…
Tortai „nuogi“, neglazūruoti – mažiau cukraus ir orginalesni, o svečiams labai patinka ragauti įvairesnius desertus, todėl desertų barai/stalai neišeis iš mados.
CELEBRATE IN STYLE!
Jūsų, 365 Eventus
Inspiracinės nuotraukos: 365 EVENTUS, pinterest.com