365 EVENTUS – tai projektas, kuris skatina ieškoti ir atrasti, matyti ir lytėti, užuosti ir ragauti, ir tai ne tik apie maistą, tai – apie gyvenimą! Stilingą gyvenimą. Netikėti sprendimai, nusistovėjusių taisyklių laužymas ir kitokio požiūro pateikimas dažniausiai laikomi maištu, o mums – tai gyvenimo pipirai. Taigi 365 EVENTUS komanda pakvietė garsiausias vestuvių planuotojas ir kartu leidosi į stiliaus ir skonio eksperimentą juodo vestuvinio meniu tema.
„Dîner en Noir“ – paslaptimi alsuojantis vakaras
365 EVENTUS komanda mėgsta kulinarinius eksperimentus ne tik todėl, kad tai galimybė virtuvės meistrams pasigalandus peilius išlaisvinti ilgus metus brandintas idėjas, įgauti smagių patirčių, įkvėpti naujo gaivaus oro, tai galimybė dar kartą įsitikinti, kad tinkamai paruoštas ir patiektas maistas kalba ir kuria emocijas. Nenuginčijama tiesa, kad maistas – visų švenčių karalius, nesvarbu, ar tai profesionalų patiekiami šedevrai, ar mamos iš orkaitės traukiamas ir prie stalo šventinei vakarienei kviečiantis pyragas. O ir šventinių vakarienių yra įvairiausių tipų: nuo vakarienės visiškoje tamsoje iki juvelyrinės 6 ar daugiau patiekalų apimančios vakarienės. Tačiau 365 EVENTUS komanda į maistą, tiksliau, į šventinę vakarienę norėjo pažvelgti kitu kampu, pasirinkti vieną dominantę – spalvą – kuri jungtų tiek kuriamą vakaro atmosferą, tiek ruošiamus patiekalus. Taip gimė idėja ir kiek neįprastai lietuviui skambanti frazė „Dîner en Noir“, kuri verčiant pažodžiui iš prancūzų kalbos reiškia „juoda vakarienė“ (na, skamba neypatingai viliojančiai, bet kodėl gi ne!). Juodos vakarienės Lietuvoje dar niekas neorganizavo, o tai ir iššūkis, ir kartu išbandymas bei ilgai trunkantys galvosūkiai KAIP kulinarinį eksperimentą paversti patraukliu svečių akiai ir gomuriui.
Meniu kodas: juoda
Garsusis dailininkas Edoard Manet pasakė: „Juoda nėra spalva“ (angl. Black is not a color), todėl prisipažinsime, kad sukurti akis ir gomurį kutenantį meniu, kai pasirinktas vakaro kodas – „juoda vakarienė“, nebuvo lengva. Niekada nesinori eiti paprasčiausiu keliu – įsigyti brangius juodos spalvos produktus, tokius kaip juodieji ikrai ar trumai, ir jų pagalba ruošti patiekalus. Savo sukurtu meniu norėjome įpūsti naujų vėjų ir kitokį požiūrį į maistą švenčių metu, nes tikime, kad maistas gali visiškai pakeisti šventės nuotaiką, sukurti nepamirštamą emociją: brūkštelti saldžiai per lūpas, kaip ant smilgos suvertos žemuogės, šokti lengvai ir grakščiai, kaip šampano burbuliukai taurėje ar vilioti paslaptimi ir rafinuotumu, kaip lėkštėje tyliai laukiantis šokoladinis „Brownie“. Todėl be juodos spalvos ieškojome akcento, kuris į harmoningą visumą sujungtų aplinkoje kuriamą vaizdą bei juodos vakarienės meniu, ir tuo akcentu tapo auksas – klasikinis juodos ir aukso spalvos derinys nejučia nukeliantis po žvaigždėtu Prancūzijos dangumi…
Vakaro stiliaus atradimai
Degustacinės „Dîner en Noir“ vakarienės aplinką papuošė ypač kruopščiai suderintos dekoro detalės: nakties mėlynumo staltiesės, siuvinėtos aukso siūlais, juodos ir aukso spalvos žvakės, įspūdingos floristinės kompozicijos, puoštos juodomis stručio plunksnomis, 24 karatų auksu dengtos lėkštės ir kiti dekoro elementai, kurie susijungę su virtuvės meistrų paruoštais patiekalais sukūrė prancūziškos prabangos ir paslapties aurą. Sukūrė emociją, kuri iš netikėtumo išgirdus neįprastą vakaro kodą, virto ilgu ir nuodėmės vertu pasimėgavimu.
„DINER EN NOIR“ vakaro meniu:
CELEBRATE IN STYLE!
Jūsų, 365 Eventus
Nuotraukos: 365 Eventus